Het weer

18 januari 2014 - Rangoon, Myanmar

DANK voor de vele enthousiaste, hartelijke en geinteresseerde reacties die ik kreeg op mijn eerste 'verhaaltje' vanuit Myanmar. Voor een alleenreizende is het fijn zo ervaringen te kunnen delen.
Ik kreeg van een aantal een vraag over het weer. Nou, dat is voor Nederlanders heerlijk: zonnig en warm, maar niet TE (hoewel ik daar eind van de middag, na mijn bezoek aan de grote Shwedagon tempel op het heetst van de dag misschien anders over denk.....). De afgelopen week heb ik eigenlijk de hele dag steeds binnengezeten, in het UNkantoor, en dan merk je niet veel van 'weer'. Wanneer ik dan rond 18.00 u naar mijn hotel terugliep, was het perfect: lekker, met een zacht briesje.
Alles is echter relatief: mw Thin Thin Aung die veel voor mij geregeld heeft, en aan een bureau achter mij zat, vertelde dat haar 92jarige vader op dit moment ziek was van de kou! En toen we bij mijn eerste les in een wat kleine kamer met elf mensen wat dicht op elkaar zaten, vonden de leerlingen dat lekker warm in deze kou. Mw Thazin Tin Hin ('you can call me Bridget') van de receptie vindt het zo frisjes dat ze gedurig een sjaal om haar schouders heeft. En dan hebben ze het niet over de airco!
. In de hoofdstad Nay Pyi Taw, 400 km naar het noorden, waar ik morgen per bus heenga, om daar 2 maanden te verblijven, schijnt het warmer te zijn, en sowieso komt de hete periode er in maart/april aan.

1. Emma:
    18 januari 2014
    Nou mam, dat klinkt goed! Hier regent het veel en is het zooo sober, ik verlang echt naar de zon! Goede reis alvast! Geniet ervan, het is een mooie tocht- let op de gouden stupas die bij ieder dorp erboven uit torent. Uniek dat ieder dorp, hoe klein of primitief ook zon mooie stupa heeft!

Liefs Emma
  2. Henry Ketelaars:
    18 januari 2014
    Klinkt prima! Hier een waterig zonnetje vanuit de trein naar Rotterdam. Het ga je goed.
  3. Maaike:
    18 januari 2014
    Nou, ik zou zo willen ruilen!
    Ben benieuwd hoe de 400 km per bus je bevalt. Hopelijk is het wel een luxe bus. Fijn dat alles goed gaat.
  4. Joannacrone:
    18 januari 2014
    Lieve Mariette nu jij even in de bus zit en ietwat kan rusten en bijkomen van zo veel indrukken, jou even laten weten dat Laetitiia is bevallen van zoon Olivier in hun auto!!! Onder een viaduct van de A27 op 9 januari. Haalde zelfs de voorpagina van de Telegraaf!!! Benieuwd naar je docentschap ver weg. Goede reis!
  5. Lucianne:
    Hoi Mariette,

Hier schijnt vandaag gelukkig eindelijk een zonnetje, maar de laatste dagen waren echt druilerig.
    Je maakte wel lange dagen, lijkt het, met al dat binnen zitten.
    Ik hoop dat je een mooie reis hebt en wens je veel plezier met alles wat je doet. Hartelijke groet.
  6. Renske Hittenhausen:
    Mooie verhalen!
    Dat smaakt naar meer! Ik ben ook reuze benieuwd hoe het met les geven gaat.... Geniet van dit avontuur (want dat is het wel, zo te lezen). Liefs!
  7. Annemarieke Breuning-Schipper:
    18 januari 2014
    wat leuk om zo met je mee te kunnen reizen....
  8. Marjo:
    18 januari 2014
    Nu op naar het 'echte' werk met bijbehorend omstandigheden, zoals woonplek, klimaat, collega's en bovenal leerlingen. Ik denk dat die laatsten uiterst leergierig zullen zijn. Veel succes, Marjo
  9. Gerda Rozendal:
    18 januari 2014
    Me nog niet geschaard in het koor van enthousiaste reaguurders en dat gaat ook niet gebeuren, denk ik. Je kent me: ik houd niet van reizen en bij dit soort bestemmingen slaat het klamme zweet me sowieso uit. Een en ander neemt niet weg dat ik je levendige verslaggeving met grote belangstelling lees: wat ben je dapper en wat kunnen we veel van je leren!
    Heel benieuwd hoe je definitieve werkplek je gaat bevallen. Je hebt er in ieder geval een busreis van tien uur voor over moeten hebben las ik ergens, en hoe anders is deze, letterlijk nieuwe hoofdstad in vergelijking met het oude Yangon. Al die zones ook; heeft dat niet een hoog Noord-Korea gehalte?
    Zoveel lijkt wel zeker: we kijken allemaal vol spanning uit naar de rest van je nog maar net begonnen avontuur.
    Liefs van Gerda
  10. J.&c. Haeck:
    18 januari 2014
    Met veel plezier lazen wij je eerste belevenissen.Het was net of we met je meewandelden! We kijken uit naar de volgende verhaaltjes .(als je daar tenminste tijd voor hebt als de lessen gaan beginnen.Geniet maar zoveel mogelijk.Hart.gr ook van Jaap.
  11. Loes van den Boom:
    18 januari 2014
    Wat leuk om op deze manier mee te genieten van jouw verblijf in Myanmar. Geweldig, zoals je overal op af gaat, net als hier.
    Het klinkt heel boeiend. Kijk alweer uit naar de volgende "aflevering".
    Veel plezier en succes met je werk.
    Hartelijke groet, Loes
    PS Hoe ervaar jij de "kou"?
  12. Ellen van Linge:
    19 januari 2014
    Mariëtte, ik hang aan je lippen! Omdat we zelf geen verre
    reizen meer kunnen maken, is het een feest om met jou een klein beetje mee te reizen!
    Ik heb je een persoonlijke mail gestuurd naar je normale
    email-adres. Kan je dat openen? Liefs
    Ellen
  13. Dorise:
    19 januari 2014
    Fantastisch dat je zo vers al een reisindruk kan produceren.Roept nostalgische herinneringen op.Gaan de monniken s morgens in alle vroegte met hun monkbowl rond om eten te verzamelen? Is indrukwekkend.
    Hoe heb je het Schwedagon ervaren, Robbert vond het zeer indrukwekkend.
    Nu het lesgeven,wat een avontuur. Sterkte. Liefs Dorise, Robbert
  14. Ariette Hennemann:
    20 januari 2014
    Al weer je tweede verhaal en ondertussen ben je misschien al aan het lesgeven op je nieuwe plek. Leuk om al die indrukken te lezen- het klinkt heel fascinerend! Benieuwd naar je les ervaringen en je nieuwe omgeving. Fijn dat ik het zo een beetje mee kan maken. Liefs, Ariette